Zij die weten wat ze doen en zij die niet weten wat ze doen… The Art of Innovation

Hei

Bekijk eerst even dit filmpje van Peter Hinssen over Mensen die Weten Wat Ze Doen, en Mensen die Niet Weten Wat ze doen. Interessante pitch…

Het zet me aan het denken of zelfs… het geeft moed. Ik hoop dat ik bij de 1% behoor bij VDAB. Niet dat ik mezelf zo mateloos innovatief vind, integendeel. Ik lees veel over de digitale revolutie. Ik onderzoek, ga naar conferenties, volg sprekers en mensen met een mening over leren en opleiding, probeer dingen uit, vertel collega’s en leden uit de sterke hiërarchie in onze organisatie over nieuwe inzichten en mogelijkheden.  Ik vind niet dat ik nieuwe dingen uitvind. Maar ik heb het gevoel dat ik hoor bij de 99% van de mensen bij VDAB die Weten Wat Ze Doen (WWZD), tot ik weer teruggefloten word door mensen die Nog Veel Beter Weten Wat Ze Doen.

Hinssen zegt dat een start-up bestaat uit 99% mensen die NWWZD (Niet Weten Wat Ze Doen, dus) En dat daar precies de innovatieve drive zit. En dat die medewerkers gekoesterd moeten worden. Anderzijds wordt bijvoorbeeld de overheid bemand door 99% WWZD-medewerkers, tegenover 1%  innovatieve zielen –  NWWZD’ers die zien dat er dingen moeten veranderen, en die willen helpen in dat veranderingsproces. Ze beseffen dat we onze bestaansreden verliezen als we niet mee evolueren.

Nogmaals, ik wil bescheiden blijven maar ik wil graag bij die 1% horen. Ik wil blijven vertellen over wat ik zie veranderen door de digitalisering en over de disruptie die dit veroorzaakt op alles wat we gewoon zijn in onze samenleving.

Met deze blog over Learning & Development, over microleren, over social technologies, over de 21ste eeuwse skills. wil ik een van de 1% innovatieve denkers en doeners zijn die VDAB telt. Het zijn er meer… zeker weten. Maar ze zitten verstopt in de organisatie en vechten ieder hun eigen Don Quichotestrijd. Er is geen team, er is geen sturing, het blijft bij individuele initiatieven…

Ik hoop dat ik de 1%’ers vind met deze blog en dat we tot denkpistes komen, gezonde discussies, die VDAB dan uiteindelijk oppikt en integreert in de dagelijkse werking. Ik zoek naar de 1%’ers in andere bedrijven, via LinkedIn… Omdat het moét, omdat we samen dingen kunnen verwezenlijken.

Wil je meer informatie? Klik hier.

Laat dit het begin zijn van een boeiend netwerk over de gevolgen van de digitalisering op het Nieuwe Leren.

Grtz

Annemie

 

 

8 gedachten over “Zij die weten wat ze doen en zij die niet weten wat ze doen… The Art of Innovation”

 1. Undeniably believe that which you stated. Your
  favorite reason appeared to be on the web the easiest thing to be aware
  of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they just don’t know
  about. You managed to hit the nail upon the top
  and defined out the whole thing without having side-effects
  , people could take a signal. Will probably be back to get
  more. Thanks https://kasino.vin/downloads/73-download-3win8

 2. Just start with a free platform and see how it works. I have a blogpost about how to write online. Maybe it could be useful to you?
  Grtz
  Annemie

 3. Tһanks for finally talking about >Zij die weten wat ze doen en zij die niet
  weten wat ze dߋen… The Art of Innovation – Learning Technologies <Loved it!

 4. Ӏ know this if off topic but Ӏ’m looking into starting
  my own weblog and wɑs curious what all is needed to get setup?
  I’m asѕuming having a blog ⅼike yours would cost a prеtty penny?
  I’m not very web savvy ѕo I’m not 100% positive.
  Any suggestions or аdvice would be greatⅼy appreciatеd.
  Many thanks

 5. hi, it really doesn’t cost a lot. I think about 50 euros a year or so…
  Go for it!

 6. Hi, thank you for reaching out to me. I like this tip. And your feedback: you’re right. I have to update my website more often. And read the reactions. I promise to do this! Thanks also for the tip. I didn’t know about this site.
  grtz
  Annemie

Geef een reactie